“i’ll be back”

”ARVOISAT KUTSUVIERAAT.”

”Toivon että voitte todeta pääkaupungin saaneen lisää elokuvateatterin, joka sekä tuottaa kunniaa maamme elokuvatoiminnalle että on yleisöllemme viihtyisä tyyssija maailman elokuvatuotannon loistosaavutusten nauttimiseen.”

Elokuvateatteri Sininen Kuu suljettiin 1986, mutta sen henki ei ole koskaan poistunut Tullinpuomista. 2016 jo omaksi klassikokseen muodostunut kuntosali Hot Gym kaivoi esiin salin elokuvahistorian, ja lanseerasi helsinkiläisille ainutlaatuisen kuntosalin, Hot Gym Kinon.

Elokuvateatteri Sininen Kuu, jonka Suomi-Filmi perusti 1941, oli takavuosien suosikkiteattereita ja viihdytti helsinkiläisiä 80-luvun loppupuolelle asti. Sittemmin Tullinpuomin talon lähes 50-vuotinen taival elokuvan pyhättönä on jäänyt unohduksiin, kunnes päätimme herättää sen uudelleen henkiin.

Unnukka Stenqvist muistelee Meilahden kaupunginosan kotisivuilla:

”Elokuvateatteri kuului urbaaniin kaupunkikuvaan. Meillä Meilahdessa elokuvateatteri Sininen kuu ja sen mainosvalo Tullinpuomin talossa olivat siten se todellinen tae siitä, että olimme ”oikeaa kaupunkia” eikä siis mitään esikaupunkia. Sinisen kuun teatteri, erityisesti sen aulatilat olivat eleganttia funktionalismia ja sen elokuvatarjonta laatuluokkaa. Erityisesti 40- ja 50-luvuilla alueen lapsia kiinnosti ja heitä kokosi sunnuntain aamupäivän lastennäytännöt, joissa oli sekä ”piirrettyjä” ja ”pätkiksiä” että ”Ohukaisia ja Paksukaisia”, joskus myös erityisesti lapsille tehtyjä pitkiä elokuvia. Mutta itse asiassa oli saman tekevää, mitä oli ohjelmassa, sunnuntain aamupäivän näytökseen oli aina tungosta. Jo kymmenisen minuuttia ennen salin ovien avaamista ovella oli kiihkeä nahina siitä, ketkä pääsivät ensiksi sisään valitsemaan parhaimmat paikat. Useimmiten paikat haluttiin ensimmäiseltä riviltä – siinä ilmeisesti elokuvan teho oli valtavin.”